Inloggen | Registreren

Nieuws

Vakantie 12 t/m 26 september

We gaan er in september even tussenuit voor een vakantie. Van 12 t/m 26 september zullen daarom e-mails met enige vertraging worden verwerkt, evenals bestellingen.

Voor urgente zaken en/of storingen zijn wij 24x7 bereikbaar via ons reguliere telefoonnummer. Gelieve niet urgente vragen per email te stellen. Bij voorbaat dank!

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 7-8-2022

Wijziging webserver 2, 3

Komende tijd gaan we bezig met de migratie van webserver 2 en 3 naar een nieuwe omgeving. Hierbij zullen de ip adressen gewijzigd worden, mocht u zelf de DNS regelen dan zal dit dus gewijzigd moeten worden. Hieronder de huidige en de nieuwe gegevens.

www02.ek-hosting.net -> web2.ekhosting.nl
5.178.70.59 -> 5.178.70.100
2a00:1ca8:2:0:0:0:0:102 -> 2a00:1ca8:2:0:0:0:0:12

www03.ek-hosting.net -> web3.ekhosting.nl
178.21.19.13 -> 178.21.19.23
2a00:1ca8:2:0:0:0:0:103 -> 2a00:1ca8:2:0:0:0:0:13

Wanneer de DNS door ons verzorgd wordt, zult u hier weinig van merken en passen wij dit alles voor u aan.

Als er vragen zijn kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 23-7-2022

Cloudflare storing (opgelost)

Update: De cto van Cloudflare zegt op Hacker News dat het om een probleem met de backbone gaan. Door zaken terug te draaien komen de diensten 'in delen' weer online. Volgens de cto gaat het 'niet om een wereldwijde storing', maar zijn wel 'veel plaatsen' getroffen.

Update: de storing is verholpen. Zodra de oorzaak bekend is zullen wij dat hier ook vermelden, echter zal dit naar verwachting een flinke DDoS aanval zijn geweest.

Voor de websites die via Cloudflare draaien (voor CDN of Proxy) is er momenteel een storing gaande. U kunt hiervan op de hoogte blijven door naar de site www.cloudflarestatus.com te gaan.

Waar mogelijk zullen wij de DNS aanpassen zodat de websites z.s.m. weer beschikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak.

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 21-6-2022

Indexatie Hosted Exchange

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen krijgen diverse sectoren te maken met forse prijsstijgingen. Ook onze leveranciers van software hebben inmiddels hun prijzen verhoogd. Voor het eerst sinds jaren zijn wij dan ook genoodzaakt om onze tarieven voor hosted exchange te indexeren.

Wat gaat er gebeuren, en wanneer?
Onze tarieven voor Microsoft Hosted Exchange worden geïndexeerd met 10%, onze geïndexeerde tarieven gaan vanaf vandaag in voor nieuwe bestellingen en worden per 1 maart 2022 doorgevoerd op actieve abonnementen.

In 2022 en ook de jaren daarna blijven wij investeren in onze proposities en technologie. Hierdoor kunnen wij onze klanten de best mogelijke ervaring blijven bieden. Mochten er aanvullend vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 31-1-2022

Prijsstijging stroom

Zoals je waarschijnlijk in het nieuws hebt gehoord, stijgen de prijzen voor grondstoffen en elektriciteit wereldwijd. Dit gebeurt momenteel ook in Nederland en in de rest van Europa, in een uitzonderlijk, onvoorzien tempo dat niemand had kunnen voorspellen. De kostenstijging treft iedereen in Europa, ook sectoren als datacenters.

Vanwege de huidige onvoorziene elektriciteitsprijsstijging zal EK-Hosting alle stroomprijzen aanpassen aan het huidige prijstarief. De verhoging zal voornamelijk op co-locatie, vps en dedicated servers toegepast worden. Voor de goede orde, zoals vermeld in de de Algemene Voorwaarden en Nederlands recht, is dit een uitzonderlijke situatie die buiten de macht van EK-Hosting ligt.

We begrijpen dat je niet blij zult zijn met deze wijziging. Het is net zo onaangenaam voor jou als voor EK-Hosting. Excuus voor het ongemak, bij voorbaat dank voor je begrip en medewerking.

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 1-10-2021

PHP versie 8

Vanaf vandaag ondersteunen we op onze webhosting en reseller webhosting pakketten naast PHP 5.6, 7.3 en 7.4 ook officieel 8.0. Wel zal PHP versie 5.6 naar verwachting dit jaar volledig uitgefaseerd worden.

PHP 8.0 werd op 26 november 2020 officieel uitgebracht. Meer informatie over PHP 8 vindt u onder andere op https://www.php.net/releases/8.0/en.php

U kunt de PHP versie onder Domain Setup zelf aanpassen per website.

php8

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 23-3-2021

TrustPilot

Naar flink wat jaren is ISPGids ermee gestopt. Op die site waren altijd de ervaringen met ons te vinden. Helaas is deze site dus niet meer beschikbaar. Om klanten toch de mogelijkheid te geven een eerlijke mening te delen over ons hebben wij daarvoor ons geregistreerd bij TrustPilot.

Via TrustPilot kunt u uw ervaring/oordeel geven over ons. Dit kan via: https://nl.trustpilot.com/review/ek-hosting.nl

Mocht u even tijd over hebben, vul deze dan in, stellen wij erg op prijs!

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 22-3-2021

NOC pagina

We hebben een nieuwe NOC (Network Operations Center) pagina online gezet waarmee wij klanten gemakkelijker op de hoogte kunnen houden van eventuele storingen en of gepland onderhoud.

Deze is bereikbaar via: https://noc.ek-hosting.net/

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 3-11-2020

Mailcluster wijziging

Afgelopen dagen hebben we het e.e.a. aan problemen gehad met ons mailcluster. Door een email blokkade bij Microsoft van ip ranges van Serverius is het niet mogelijk om mail te sturen naar adressen als @live.com, @hotmail.com, @outlook.com enz. Om dit probleem sneller op te lossen (helaas is de responsetijd van Microsoft niet zo snel) hebben wij ervoor gekozen om ons mailcluster dat reeds werd beheert door SpamExperts te migreren naar een Hosted omgeving door SpamExperts zelf. Op deze manier draait het mailcluster dus extern, en kan er (mits er gebruik wordt gemaakt van uitgaande mail filtering) weer gemaild worden met Microsoft adressen.

Deze aanpassing heeft als gevolg dat MX records ook aangepast moeten worden, in de tussentijd zal mail gewoon zonder problemen worden afgeleverd aangezien beide omgevingen nog draaien. Mocht je gebruikmaken van de MX records zoals hieronder, dan moeten deze aangepast worden. Dit geldt voornamelijk voor domeinnamen waarvan de DNS niet door ons wordt beheert, de rest passen wij zelf namelijk aan.

Hieronder de wijzigingen;

mx1.ekhosting.nl > mx.spamexperts.com (prio 10)
mx2.ekhosting.nl > fallbackmx.spamexperts.com (prio 20)

mx1.whitelabelserver.nl > mx.spamexperts.com (prio 10)
mx2.whitelabelserver.nl > fallbackmx.spamexperts.com (prio 20)

evt. kan een 3e MX worden toegevoegd: lastmx.spamexperts.com (prio 30)

Tevens zal het spf record moeten worden toegevoegd, voorheen was dit
“a:spf.whitelabelserver.nl”
Dit is nu aangepast in;
“include:_spf.whitelabelserver.nl”

Hopende bij deze voldoende te hebben geïnformeerd.

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 12-5-2020

PHP versie wijziging

Alle webservers van EK-Hosting zijn sinds enkele dagen voorzien van PHP 7 als primaire PHP versie, uiteraard was deze PHP versie al beschikbaar via de selector (via Domain Setup in DirectAdmin) echter hebben we deze nu geforceerd als standaard.

Dit aangezien PHP versie 5 end of life is. Dit betekent dat deze niet meer wordt bijgewerkt en dus een gevaar voor uw website kan zijn.

Wij hebben middels een steekproef een aantal websites gecontroleerd en geen problemen geconstateerd. Mocht u problemen ondervinden welke u niet zelf kunt oplossen, dan kunt u ons hier voor inschakelen. Mail ons gewoon even via info@ek-hosting.nl.

LET OP!
Is er een storing in uw website vanwege het gebruiken van verouderde software c.q. programmatuur, dan dient u deze software in principe te updaten en/of vervangen. Wij ondersteunen verouderde software niet meer in verband met de veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt.

Reacties (0) - Geplaatst door Erik Kosters op 3-3-2020

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >

Tweettweet

Deel ook jou ervaring met ons via https://t.co/5nfRX8wcbt

Nieuwsberichten

Facebook Twitter LinkedIn RSS