Login my.ek-hosting.nl

Nieuws

Opgelost: Storingen serverpark

Zoals u wellicht heeft gemerkt zijn er vandaag enkele storingen geweest met betrekking tot ons serverpark te Capelle a/d IJssel. Deze storingen zijn het gevolg van een UPS welke het opnieuw heeft begeven. Besloten is om de UPS per direct uit de installatie te halen om de stroomtoevoer weer stabiel te krijgen.

Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan voorbereidingen om aankomende nacht de installatie om te leggen en direct een nieuwe by-pass kast in gebruik te nemen. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren is het noodzakelijk dat aankomende nacht opnieuw alle servers worden uitgeschakeld.

We zullen zelf vannacht ter plekke aanwezig zijn om eventuele problemen zo spoedig mogelijk op te vangen. De precieze tijd van de werkzaamheden is nog niet bekend maar dit verwachten wij binnen circa 2 uur te kunnen melden via onze website. Tevens zullen we de hele avond en nacht beschikbaar zijn per telefoon voor vragen mbt de werkzaamheden. Nogmaals onze excuses voor het ongemak.


  Update 18:54
  Het volgende bericht kregen wij zojuist van GrafiX:

  Aankomende nacht zullen wij om 01:00u beginnen met het aansluiten van de by-pass kast. De werkzaamheden mbt. kabelwerk zullen voor zover mogelijk vooraf worden uitgevoerd waardoor we de downtime tot een minimum kunnen beperken.

  Om 01:00u zullen wij de stroom naar uw server afsluiten. Van 01:00u tot 02:30u zal de by-pass worden aangesloten op de installatie. Nadat dit is afgerond zullen er eerst verschillende tests gedaan worden voor wat betreft het schakelen van netspanning naar generator en viceversa.

  Tijdens de installatie van de by-pass zal tevens de huidige hoofdverdeler worden afgekoppeld en zullen 2 nieuwe separate hoofdverdelers worden geplaatst. Hierop zullen de huidige afgaande A- en B-feed velden separaat van elkaar worden aangesloten. De subverdelers op de servervloeren krijgen voortaan een nieuwe voeding vanaf 2 fysiek verschillende verdelers.

  Omdat het kabelwerk voor het omleggen van de subverdelers niet kan worden voorbereid zal hier de nodige tijd in gaan zitten. Naar verwachting zullen de subverdelers vanaf 02:30u stuk voor stuk worden aangesloten en opgestart. Naar verwachting zullen we per half uur een subverdeler online brengen ( in totaal zijn er 3 stuks A-feed en 2 stuks B-feed subverdelers ).

  Wij betreuren de uitval van deze middag ten zeerste. Tijdens deze uitval is wel meer zicht gekomen op de mogelijke oorzaak. Mede daarom is er besloten om de huidige UPS niet direct terug in gebruik te nemen. De oorzaak van de uitval afgelopen zaterdag is zeer waarschijnlijk gelijk aan de oorzaak van vandaag.  Update 22:49
  Op dit moment zijn er twee medewerkers van EK-Hosting aanwezig in het GrafiX datacenter om te ondersteunen bij de werkzaamheden. Meerendeel om onze eigen racks uiteraard weer volledig functioneel te krijgen na het onderhoud. Wij zullen onze uiterste best hiervoor doen.  Update 10:30
  Het volgende bericht kregen wij zojuist van GrafiX:

  De werkzaamheden van vannacht zijn succesvol afgerond. Momenteel is de stroom installatie voorzien van een nieuw By-Pass systeem alsmede twee nieuwe hoofdverdelers voor de separate A- en B-feeds.

  De werkzaamheden zijn gestart om 01:30u. Om 03:45u werd de stroom via de By-Pass opnieuw ingeschakeld waarna de subverdelers stuk voor stuk zijn aangezet. Om 04:00u waren alle servers weer voorzien van een stroomtoevoer.

  De komende dagen zal de UPS worden gecontroleerd op correcte werking. De stappen die hieruit voortvloeien zullen aan u worden medegedeeld.
  Door afgelopen nacht de nieuwe By-Pass in gebruik te hebben genomen, kan deze UPS na controle - of een hele nieuwe unit - probleemloos in de bestaande installatie worden geplaatst.

  Voor nu wil ik iedereen bedanken die zich met man en macht heeft ingezet en ons uitstekend hebben geholpen. We hebben zeker een 15 paar extra helpende handjes gehad en dit wordt absoluut zeer gewaardeerd! Ondanks de ellende die wij met z'n allen ervaren hebben mogen wij klaarblijkelijk nog altijd vertrouwen op begripvolle en trouwe relaties. Dat verdient absoluut een pluim.

Geplaatst door E.S. Kosters op 2-10-2008 - Bekijk het nieuws archief

Reacties (2)

Jammer dat deze storing zich heeft voor gedaan
Zeker omdat het Datacenter de "veroorzaker" is in deze.

Maar goed werk dat alles weer op is en dat het datacenter direct actie heeft uitgevoerd om het in de toekomst zo veel mogelijk te verkomen

Reactie geplaatst door Gaasbeek, KJ

Zo een dingen gebeuren nu eenmaal. Dingen gaan kapot. Ik vind dat het snel en goed is opgelost, heb er bijna geen last van ondervonden. Goed werk mannen!
Reactie geplaatst door Blockken, L

Nieuwsberichten

Facebook Twitter LinkedIn RSS