Login my.ek-hosting.nl

Nieuws

Verhuizing voltooid

De verhuizing is afgerond, alle servers draaien momenteel in Grafix te Capelle a/d IJssel. Het is echter niet verlopen zoals wij hadden verwacht.

Er waren namelijk enkele problemen met onze aanmelding bij We Dare te Rotterdam waardoor wij relatief lang moesten wachten voordat wij in het datacenter konden komen. Nadat wij met enkele servers van onszelf (secundaire dns en backup servers) naar GrafiX waren afgereden bleek daar de verbinding nog niet actief te zijn. Hierop moesten wij enige tijd wachten voordat dit rond was, in deze tijd hebben wij de nieuwe racks zover mogelijk ingericht. Nadat de verbinding in orde was (inmiddels ongeveer 04:00 uur) hebben wij de eerste colocatie servers opgehaald uit Rotterdam om vervolgens te plaatsen in de nieuwe racks. Het bleek echter dat de server rails allemaal aangepast moesten worden, dit heeft erg veel tijd gekost gezien het om meer dan 60 servers gaat.

Na enige keren op en neer gereden te zijn naar Rotterdam hadden we eindelijk alle servers in GrafiX staan (rond 12:00 uur). Niet allemaal al in de racks maar grotendeels wel. Enkele servers gaven echter problemen welke we handmatig op moesten lossen, ook hiermee waren we druk. Uiteindelijk kwam alles tot zijn recht en omstreeks 13:00 uur hebben we de laatste servers in het rack geplaatst. Het meeste draaide rond dit tijdstip weer, enkele servers welke problemen gaven zijn wij sindsdien druk mee bezig geweest om deze 1 voor 1 weer werkend te krijgen. We zijn verder gegaan met het oplossen van problemen tot ongeveer 7 uur toen alles bleek te werken waarna we uiteindelijk na meer dan 24 uur zonder slaap naar huis konden.

We snappen dat alles veel te lang heeft geduurd, door omstandigheden hebben we de gehele verhuizing met slechts 2 medewerkers moeten uitvoeren, we hebben er echter alles aan gedaan om alles zo spoedig mogelijk in orde te maken. Indien u momenteel nog problemen ondervindt met uw diensten, neem dan contact met ons op. Wij zullen ook vandaag per telefoon bereikbaar zijn. Wij bieden bij deze nogmaals onze oprechte excuses aan voor het ontstane ongemak.

Enkele fotos van de nieuwe racks kunt u vinden via http://fotos.ek-hosting.nl/

Geplaatst door E.S. Kosters op 31-8-2008 - Bekijk het nieuws archief

Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Nieuwsberichten

Facebook Twitter LinkedIn RSS