Login my.ek-hosting.nl

Nieuws

SPF record

We krijgen de laatste weken soms vragen over foutmeldingen met SPF records. In dit bericht zullen we dat even nader proberen toe te lichten.

Sinds enkele weken verloopt alle e-mail op onze webservers via ons mailcluster welke ervoor zorgt (d.m.v. Spam Experts) dat er geen uitgaande spam wordt verstuurd vanaf onze omgeving. Om dit zo goed mogelijk te laten werken hebben wij voor ervoor gekozen om de DNS te voorzien van een SPF record.

Wat is een SPF record? SPF staat voor Sender Policy Framework, het voornaamste van dit record is dat mailservers hiermee kunnen controleren of de server die de mail verstuurd geautoriseerd is om met dit domein te mailen. Zo zal een SPF record er bij ons ongeveer als volgt uitzien:

testdomein.nl. TXT "v=spf1 a mx ip4: a:spf.ekhosting.nl -all"

Vooral het laatste deel (-all) zorgt ervoor dat enkel het genoemde webserver ip en ons mailcluster (spf.ekhosting.nl) geautoriseerd is om te mailen vanaf het domein. Dit zal zonder problemen werken wanneer je gebruik maakt van onze mailserver, in bovenstaand geval mail.testdomein.nl. Mocht je echter zelf een mailserver draaien, of mailen via je provider, dan zal deze dus niet geautoriseerd zijn. In dat geval zul je de SPF record moeten aanpassen om je mailserver of provider te autoriseren om te mailen via het domein.

Mocht je een externe mailserver gebruiken, dan klopt standaard het SPF record ook niet meer. Gebruik je bijv. Google mail dan zul je de SPF van hen moeten toevoegen. In bovenstaande zal dat dan de volgende SPF record geven:

testdomein.nl. TXT "v=spf1 a mx ip4: a:spf.ekhosting.nl include:_spf.google.com -all"

We hopen dat dit alles iets duidelijker maakt. Mocht het onverhoopt niet lukken of toch niet naar behoren werken, dan kun je uiteraard gewoon contact met ons opnemen. We begrijpen dat dit voor de beginner het iets lastiger maakt, echter doen we dit alles om de continuļæ½teit van de e-mail te waarborgen.

Geplaatst door Erik Kosters op 7-10-2015 - Bekijk het nieuws archief

Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Nieuwsberichten

Facebook Twitter LinkedIn RSS