Inloggen | Registreren

Nieuws

Verhuizing voltooid

De verhuizing is afgerond, alle servers draaien momenteel in Grafix te Capelle a/d IJssel. Het is echter niet verlopen zoals wij hadden verwacht.

Er waren namelijk enkele problemen met onze aanmelding bij We Dare te Rotterdam waardoor wij relatief lang moesten wachten voordat wij in het datacenter konden komen. Nadat wij met enkele servers van onszelf (secundaire dns en backup servers) naar GrafiX waren afgereden bleek daar de verbinding nog niet actief te zijn. Hierop moesten wij enige tijd wachten voordat dit rond was, in deze tijd hebben wij de nieuwe racks zover mogelijk ingericht. Nadat de verbinding in orde was (inmiddels ongeveer 04:00 uur) hebben wij de eerste colocatie servers opgehaald uit Rotterdam om vervolgens te plaatsen in de nieuwe racks. Het bleek echter dat de server rails allemaal aangepast moesten worden, dit heeft erg veel tijd gekost gezien het om meer dan 60 servers gaat.

Na enige keren op en neer gereden te zijn naar Rotterdam hadden we eindelijk alle servers in GrafiX staan (rond 12:00 uur). Niet allemaal al in de racks maar grotendeels wel. Enkele servers gaven echter problemen welke we handmatig op moesten lossen, ook hiermee waren we druk. Uiteindelijk kwam alles tot zijn recht en omstreeks 13:00 uur hebben we de laatste servers in het rack geplaatst. Het meeste draaide rond dit tijdstip weer, enkele servers welke problemen gaven zijn wij sindsdien druk mee bezig geweest om deze 1 voor 1 weer werkend te krijgen. We zijn verder gegaan met het oplossen van problemen tot ongeveer 7 uur toen alles bleek te werken waarna we uiteindelijk na meer dan 24 uur zonder slaap naar huis konden.

We snappen dat alles veel te lang heeft geduurd, door omstandigheden hebben we de gehele verhuizing met slechts 2 medewerkers moeten uitvoeren, we hebben er echter alles aan gedaan om alles zo spoedig mogelijk in orde te maken. Indien u momenteel nog problemen ondervindt met uw diensten, neem dan contact met ons op. Wij zullen ook vandaag per telefoon bereikbaar zijn. Wij bieden bij deze nogmaals onze oprechte excuses aan voor het ontstane ongemak.

Enkele fotos van de nieuwe racks kunt u vinden via http://fotos.ek-hosting.nl/

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 31-8-2008

Verhuizing

Wegens enkele wijzigingen in het datacentrum waar onze servers zich momenteel bevinden, hebben wij besloten om ons serverpark te verhuizen naar het GrafiX datacentrum te Capelle a/d Ijssel. Dit besluit is genomen doordat wij op deze manier geen ip-adressen hoeven te wijzigen en zodoende de verhuizing een stuk vlotter zullen kunnen afronden. Tevens zullen wij daar over dezelfde lijnen beschikken, zodat de capaciteit hetzelfde blijft.

De verhuizing staat geplanned in de nacht van 29 op 30 augustus. Uiteraard zijn wij momenteel druk bezig de verhuizing voor te bereiden zodat deze vlekkeloos kan verlopen. Helaas zal er enige downtime mee gepaard gaan, maar zoals altijd zullen wij deze tot een minimum beperken.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dit graag.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 11-8-2008

EK-Hosting 3 jaar!

Op 4 augustus 2005 hebben wij ons ingeschreven bij de kamer van koophandel en sindsdien leveren wij internet diensten tegen betaalbare prijzen.

Sindsdien is er veel gebeurd, zo zijn wij uitgegroeid van 1 server naar maarliefst 2 volle racks. Ook aankomend jaar staan er weer enkele dingen op schema en zullen wij verder gaan met het verbeteren van onze diensten.

Wij willen alle klanten hiervoor bedanken, op naar het 4e jaar!

Actie: Dankzij ons 3 jarig bestaan geven wij 10% korting op elke bestelling, u dient hiervoor de kortings code: EKH3Y in te vullen tijdens het bestellen. Deze actie is geldig tot 1 september 2008 en eenmalig per klant.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 4-8-2008

Webserver 1

Doordat de hardeschijf van webserver 1 niet volledig naar behoren meer werkt hebben wij besloten deze morgen te vervangen. Door deze vervanging kan het zijn dat uw website tijdelijk niet of slecht bereikbaar is. Uiteraard doen wij er alles aan om het zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Het onderhoud zal tegen de middag worden uitgevoerd.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dit graag.

Update: De vervanging is gelukt, we hebben een nieuwe hardeschijf in webserver 1 geplaatst en alle backups teruggezet. Alles zou op dit moment weer naar behoren moeten werken.

Het kan echter zijn dat enkele permissies op mappen/bestanden zijn gereset door het terugzetten van de backup, u dient deze handmatig even opnieuw in te stellen. Mocht het u niet lukken of heeft u andere problemen hebben dan horen wij dit graag.

Reacties (1) - Geplaatst door E.S. Kosters op 27-5-2008

Opgelost: Storing webserver 2

Door problemen met de load van webserver 2 zijn wij van plan deze week de server opnieuw te installeren met een andere nieuwe hardeschijf.

Wanneer wij dit onderhoud precies zullen uitvoeren is nog niet bekend maar de klanten zullen hiervan per e-mail bericht krijgen.

Hopende u bij deze voldoende te hebben geinformeerd.

Update: Na lang werken is het dan toch gelukt. De webserver is weer online en alles zou weer naar behoren moeten werken. Mocht dit niet het geval zijn, stuur dan even een e-mail naar tech@ek-hosting.nl. Wij zuller hier dan zo spoedig mogelijk naar kijken.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 3-4-2008

Onderhoud

Middels dit bericht willen kondigen wij onderhoud aan door een van onze fiber leveranciers. Hieronder het officiele bericht van de leverancier:


    ---
    Dear Valued Customer,

    Eurofiber has scheduled maintenance activities from 4-4-2008 (00:00)
    till 4-4-2008 (06:00) with reference PA-38001.
    ---


Uiteraard hebben diegene die niet over Eurofiber verbinding maken geen last hiervan. Hopende u bij deze voldoende te hebben geinformeerd.

Update: Onderhoud is met succes uitgevoerd.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 1-4-2008

E-Mail

Door een tot op heden onbekend probleem is er naar een gedeelte van onze klanten een e-mail gestuurd met daarin een klein bericht.

Op dit moment zijn wij bezig met het achterhalen waar dit bericht vandaan is gekomen en hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Wanneer wij meer weten zullen wij dat hier bekend maken. De link in het bericht is overigens niet schadelijk.

Reacties (5) - Geplaatst door E.S. Kosters op 31-3-2008

Bereikbaarheid

Bij deze willen wij melden dat wij aankomende week (maandag 11 februari tot en met vrijdag 15 februari) telefonisch minder bereikbaar zijn. Ook zal de e-mail met enige vetraging worden verwerkt.

Wij vragen u enkel voor noodgevallen telefonisch contact op te nemen.

Onze excuses voor dit ongemak.

Update: Momenteel zijn we weer volledig inzetbaar en te bereiken.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 10-2-2008

Afgerond: Onderhoud netwerk

Enkele van onze huidige switches kunnen de DDOS aanvallen en drukte van het netwerk niet meer naar behoren verwerken. Om dit op te lossen hebben wij nieuwe switches besteld welke vandaag zijn geleverd.

Het gaat hierbij om nieuwe HP ProCurve 2626 en 2650 switches, deze switches hebben beiden de beschikking over gigabit uplink poorten om zo meer dataverkeer te kunnen verwerken.

Het onderhoud zal vannacht (vrijdag op zaterdag) rond 2 uur worden uitgevoerd. Rond deze tijd kan het dus zijn dat uw dienst tijdelijk niet tot slecht bereikbaar is, onze excuses voor dit ongemak.

Hopende u bij deze voldoende te hebben geinformeerd. Als er vragen en/of opmerkingen zijn horen wij dit graag.

Update: Het onderhoud is met succes verlopen, de downtime bedroeg slechts enkele minuten.

Reacties (7) - Geplaatst door E.S. Kosters op 25-1-2008

DDOS aanval

Heden avond vondt er zich een storing in ons netwerk. Na enige tijd bleek het om een zogeheten DDOS aanval van +/- 300Mbit te gaan welke ons volledige netwerk niet tot slecht bereikbaar maakte. Rond 22:00 uur kregen wij hiervan bericht per SMS, na enige tijd hadden we het probleem opgespoord en hebben we de aanval gestopt. Rond 22:20 was alles weer bereikbaar.

Helaas is er tegen deze aanvallen weinig tot niets te doen, uiteraard doen wij er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Tevens zijn we momenteel bezig met een uitgebreid monitoring systeem welke dergelijke aanvallen sneller detecteert.

Hopende u bij deze voldoende te hebben ge´nformeerd.

Reacties (2) - Geplaatst door E.S. Kosters op 21-1-2008

Pagina: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >

Tweettweet

Nieuwe ervaring met ons op https://t.co/I5A9hhWloo https://t.co/OM72YrJxrY

Nieuwsberichten

Facebook Twitter LinkedIn RSS