Login my.ek-hosting.nl

Nieuws

Vanaf heden: KVM-over-IP mogelijkheid

Vanaf heden is het mogelijk om bij onze colocatie diensten een KVM-over-IP aansluiting af te nemen tegen de prijs van 15,- euro per maand.

Dankzij deze KVM-over-IP aansluiting kunt u op afstand uw server zelfs volgen bij het opstarten. Zo kunt u dus ook in de BIOS komen, mochten daar problemen zijn.

Dit geeft natuurlijk een extra stuk zekerheid en kan u de nodige ritjes naar het datacenter besparen. Standaard zijn alle servers van EK-Hosting zelf al aangesloten op deze KVM-over-IP switch.

Bestellen kan door contact met ons op te nemen via e-mail en/of telefoon.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 17-6-2010

Opgelost: Storing Grafix

Er is 13 juni j.l. een storing geweest bij onze leverancier (aldus Grafix). Het volgende bericht mochten wij ontvangen.

--
Geachte relatie,

De storing van afgelopen avond is inderdaad het gevolg geweest van een stroomdip.
Omstreeks 18:49u sprong 1 van de UPS�en in storing. Tijdens het automatisch terugschakelen van deze UPS ontstond er omstreeks 19:10u een korte stroomdip waardoor er servers zijn uitgevallen.
Tijdens deze dip zijn tevens beide Cisco core-switches om nog onduidelijke reden uitgevallen en is de software vastgelopen. Hierdoor was een deel van ons IP-netwerk onbereikbaar.

De oorzaak van de storing aan de UPS is nog niet bekend. Indien 1 UPS uitvalt nemen de andere UPS�en de installatie automatisch over. Het terugschakelen van een UPS moet probleemloos en zonder onderbreking kunnen verlopen.

Maandag zal de gehele installatie worden doorgemeten door een gespecialiseerd bedrijf en zal de oorzaak achterhaald. De uitkomst hiervan en vervolgacties zullen hierna via deze mailinglijst kenbaar worden gemaakt.
--

Verdere informatie is helaas nog niet bekend. Wanneer Er meer informatie vrijkomt zal dit worden bekend gemaakt op de website.

Onze excuses voor dit ongemak. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via email of telefoon.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 14-6-2010

Opgelost: Storing webserver 5

Momenteel is er een storing gaande op webserver 5. Onze storingsdienst is onderweg naar het datacenter om het probleem op te lossen.

Excuses voor het ongemak. Wanneer er meer informatie bekend is zal dat hier worden gepubliceerd.

Update: Het probleem is getraceerd en opgelost. De storing is het resultaat van een corrupt bestandsysteem. Na enige tijd hadden we het probleem opgelost en is de server weer online gezet.

Nogmaals onze excuses voor dit ongemak. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dit graag.

Update: Wederom problemen, er blijken toch nog enkele zaken niet naar behoren te werken. We zijn momenteel druk bezig met alles overzetten naar onze backup server welke voor dit soort gevallen is aangeschaft.

Update: We zijn er toch nog in geslaagd om webserver 5 weer draaiende te krijgen. Momenteel lijkt de situatie stabiel echter zullen we enige tijd standby blijven in het datacenter om eventuele problemen snel te kunnen opvangen.

Storing 29-05-2010

Update 4:33 uur (29 mei 2010): Storingdienst ontvangt SMS dat webserver 5 offline is.

Update: 4:37 uur (29 mei 2010): Webserver 5 geeft inderdaad geen reactie, er word over gegaan op het backup plan.

Update 4:44 uur (29 mei 2010): Op dit moment zijn wij druk bezig om de backups terug te plaatsen. Excuses voor dit ongemak.

Update 4:47 uur (29 mei 2010): Met enkele minuten verwachten we de eerste websites weer online te hebben.

Update 5:00 uur (29 mei 2010): Een overgrote gedeelte is alweer online, de overige accounts zullen binnen enkele ogenblikken ook klaar zijn.

Update 5:07 uur (29 mei 2010): Alles is weer terug online. We zullen webserver 5 grondig onderzoeken alvorens we deze weer in gebruik nemen.

Reacties (1) - Geplaatst door E.S. Kosters op 18-5-2010

Gesloten wegens feestdagen

Wegens Koninginnedag en Bevrijdingsdag is EK-Hosting Internet Solutions gesloten op vrijdag 30 april en woensdag 5 mei 2010. Enkel voor storingen en calamiteiten kunt u ons bereiken via +31 (0)523 820 202.

Bestellen via onze website is uiteraard wel gewoon mogelijk. Deze bestellingen worden met enige vertraging doorgevoerd.

Wij wensen u fijne feestdagen toe.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 29-4-2010

SIDN Onderhoud

Wellicht heeft u hierover al iets gehoord, maar door de overstap naar de nieuwe versie van het registratiesysteem van SIDN is er groot onderhoud gepland. Dit onderhoud is gepland op 16 maart vanaf 12:00 uur en zal 17 maart om 12:00 uur aan zijn einde komen.

Tijdens deze periode is het voor ons niet mogelijk om uw .NL aanvragen in te dienen. Aanvragen zullen wel in ons systeem worden opgenomen maar pas verwerkt wanneer het onderhoud is afgerond.

Hopende u bij deze voldoende te hebben geinformeerd en alvast onze excuses voor dit ongemak.

Update: De overstap naar het nieuwe DRS systeem is met succes voltooid. Vanaf heden is het voor ons weer mogelijk om de registraties en verhuizingen door te voeren. Domeinen welke in de wachtrij stonden zijn per direct verwerkt.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 16-3-2010

Twee nieuwe webservers

Vanaf heden zijn er 2 nieuwe webservers (www05 en www06) online welke de nieuwe webhosting klanten op zich zullen nemen. Het gaat hierbij om twee Supermicro servers met AMD Phenom II X4 Quad Core processoren, beiden met 4GB aan intern geheugen.

De accounts welke nog niet waren aangemaakt zijn vandaag op ��n van deze servers geplaatst.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 23-2-2010

Teamspeak 3 voiceservers!

Sinds enkele dagen kan EK-Hosting Internet Solutions u voorzien van een Teamspeak 3 voiceserver. Prijzen beginnen al vanaf slechts € 2,80 voor een 8 slots private Teamspeak 3 voiceserver.

Vanzelfsprekend is het ook nog steeds mogelijk om de oudere variant Teamspeak 2 te bestellen.

Bij deze voiceservers rekenen wij GEEN eenmalige setup kosten.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 11-2-2010

iDEAL transactie blijvend GRATIS

Na de overstap naar de ING-Bank zijn wij ook voor iDEAL betalingen naar de ING over gegaan.
Nadat EK-Hosting afgelopen maand is overgegaan naar de ING-Bank met haar rekening, zijn ook de iDEAL transacties sinds kort via de ING-Bank geregeld.

Voorheen was dit via een externe partij geregeld. Door deze overstap zijn de transactie kosten welke aan ons worden berekend ook verlaagd.

Aangezien de kosten aan onze kant hierdoor dus verlaagd zijn willen we de klant hier aan mee laten profiteren. Zodoende zijn alle iDEAL transacties vanaf heden kosteloos!

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 27-1-2010

Opgelost: Onderbreking 22 januari

Geachte heer/mevrouw,

Zoals u wellicht gemerkt heeft waren onze diensten afgelopen vrijdag avond, 22 januari j.l. enige tijd niet bereikbaar. Dit had als reden dat Worldstream (tussenpartij waar wij onze server racks van afnamen) momenteel een geschil met Grafix heeft.

Nadat dit bekend was zijn we direct met Grafix om tafel gegaan om zo een contract aan te gaan. Dit was vrij snel geregeld waarna alles direct weer online werd gezet, hierbij alle lof aan Grafix voor de spoedige afhandeling. Hierdoor hebben wij vanaf heden onze server racks dus rechtstreeks bij Grafix zonder een tussenpartij.

Wij betreuren het dat wij er op deze manier hebben moeten achterkomen. Worldstream stelt ons in dit geval dan ook zeer teleur aangezien we nooit kennisgeving hebben gehad van dit geschil.

Hopende u bij deze voldoende te hebben ge�nformeerd. Bij vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Update: In navolging van ons eerdere bericht wil ik bij deze wijzen dat het een algemeen geschil betreft tussen Worldstream en Grafix waardoor er facturen nog niet zijn betaald.

Bij deze dan ook onze excuses voor deze mis communicatie.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 25-1-2010

Afgerond: Spoed onderhoud

Aanstaande maandag op dinsdag nacht zal er spoed onderhoud worden uitgevoerd aan onze server racks te Capelle aan den IJssel. Dit onderhoud is nodig omdat de stroommeters welke momenteel onze stroom meten niet nauwkeurig genoeg zijn en hierdoor onjuiste tarieven worden berekend.

Dit onderhoud zal plaatsvinden vanaf ongeveer 12 uur en zal normaal gesproken niet langer dan 30 minuten gaan duren. Uiteraard zullen alle servers netjes afgesloten worden om defecten zoveel mogelijk uit te sluiten.

Medewerkers van EK-Hosting zullen aanwezig zijn om bij evt. problemen deze op te lossen. Mocht u graag willen dat wij uw server(s) volledig nakijken op werking nadat dit onderhoud is uitgevoerd, stuurt u dan even een e-mail. Onze excuses voor dit ongemak.

Update: Het onderhoud zal iets later plaatsvinden, vanaf ongeveer 1 uur a half 2 zal er begonnen worden.

Update: Het onderhoud is met succes uitgevoerd.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 16-1-2010

Pagina: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >

Nieuwsberichten

Facebook Twitter LinkedIn RSS