Login my.ek-hosting.nl

Nieuws

Afgerond: Onderhoud webserver 1

Door problemen met het geheugen in webserver 1 hebben wij vanavond spoedonderhoud doorgevoerd. Wij hebben het geheugen vervangen door 2 gloednieuwe 1GB modules.

Deze vervanging was nodig om de continuļæ½teit te waarborgen. De downtime was slechts enkele minuten, onze excuses voor dit ongemak.

Update: Tevens hebben we de backupserver geupgrade met een nieuwe 500GB grootte hardeschijf. Op deze manier kunnen we nog meer backups opslaan om eventueel verlies zo min mogelijk te houden.

Reacties (1) - Geplaatst door E.S. Kosters op 28-9-2007

Afgerond: MySQL Update

Dankzij de aankomende update van PHP hebben wij in de nacht van 29 op 30 augustus 2007 reeds MySQL geupdate naar de nieuwste versie 5.0.45 op onze webservers.

Eveneens hebben wij phpMyAdmin geupdate naar versie 2.10.3.

Update: Wegens problemen met MySQL versie 5.0.45 hebben wij de MySQL gedowngrade naar versie 4.1.22. Dit is nog steeds een verbeterde versie ten opzichte van onze oude (versie 4.1.21).

Update: Naar lang werken is het eindelijk gelukt alles naar behoren te krijgen. De MySQL is uiteindelijk toch geupdate naar versie 5.0.45. Alles zou nu weer correct moeten functioneren.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 30-8-2007

Afgerond: PHP Update

Binnen enkel weken zullen wij onze webhosting servers updaten naar PHP versie 5. Dit omdat aan het eind van dit jaar PHP versie 4 niet meer ondersteund wordt door de makers van PHP.

Deze update zal voor velen geen gevolg hebben, echter het kan zijn dat uw script niet compatible is met PHP versie 5. Wanneer u hier problemen mee heeft of wilt u gebruik blijven maken van PHP versie 4, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

Update
De datum is bekend, we zullen in de nacht van 8 op 9 september 2007 onze webservers gaan updaten naar PHP versie 5.

Update
Zojuist hebben wij de update van PHP op onze servers afgerond. De update is met succes en zonder enige problemen verlopen.

Onze servers draaien momenteel de meest recente en stabiele versie van PHP (versie 5.2.4).

Reacties (2) - Geplaatst door E.S. Kosters op 15-8-2007

Opgelost: Vertraagde e-mail

Door een fout in het configuratie bestand van onze mailserver op webserver 2 heeft de mail enige vertraging opgelopen.

Er is echter niets verloren gegaan, aangezien onze secundaire mailserver zijn werk heeft gedaan. De e-mails zullen nu weer binnen moeten komen.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dit graag.

Reacties (2) - Geplaatst door E.S. Kosters op 10-8-2007

DNS aanpassing

Vandaag hebben wij onze nieuwe secundaire dns server opgezet en klaar voor gebruik gemaakt. De nieuwe opzet ziet er als volgt uit:

- Webserver #1
ns1.ek-hosting.net - 84.243.254.130
ns2.ek-hosting.net - 84.244.174.70

- Webserver #2
ns3.ek-hosting.net - 84.243.254.132
ns2.ek-hosting.net - 84.244.174.70

Houdt er dus rekening mee dat u bij het bestellen van een domeinnaam als tweede nameserver het ip-adres 84.244.174.70 gebruikt ipv 83.149.96.241. Resellers met eigen nameservers zijn ook aangepast zover dit mogelijk was. De overigen zullen wij persoonlijk contacteren en bijstaan om dit in goede banen te leiden.

Deze wijziging zal geen downtime tot gevolg hebben, het is immers onze secundaire DNS. In de toekomst zullen wij nog enkele aanpassingen hieraan maken. Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reacties (2) - Geplaatst door E.S. Kosters op 28-5-2007

Providers sluiten poort 25

Veel providers (o.a. Planet, HetNet en KPN) hebben internetverkeer via poort 25 voor hun klanten onmogelijk gemaakt. Naast de al jaren bestaande verplichting om uitgaand mailverkeer via de servers van de betreffende providers te laten lopen, is nu ook inkomend verkeer geblokkeerd.

Om toch nog e-mails te kunnen versturen via onze servers dient u uw SMTP poort aan te passen. Standaard staat deze ingesteld op 25 welke dus geblokkeerd wordt door uw provider. Wanneer dit het geval is kunt u poort 587 gebruiken, deze hebben wij namelijk als secundaire poort ingesteld op onze servers.

Mocht u voor alsnog problemen hebben met het verbinden, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 19-4-2007

Opgelost: Storing We Dare

Door een tot op heden onverklaarbare stroom uitval op etage 7 in We Dare, waren onze servers twee keer voor korte tijd niet beschikbaar. Op enkele servers na was alles binnen enkele minuten weer online op de noodvoorzieningen. Echter met het overswitchen naar de normale stroomfeed was er nogmaals een korte onderbreking.

Momenteel is alles weer online op een paar servers na. Momenteel is een medewerker van ons aanwezig om ook deze servers weer online te zetten.

Wanneer wij meer weten over de oorzaak van deze stroomuitval zullen wij dit laten weten. Onze excuses voor enig ongemak.

Update: Alles is weer actief.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 3-3-2007

Opgelost: Storing Grafix

Wegens een netwerkstoring binnen het Grafix netwerk, waren al onze diensten vanuit dit netwerk meerdere malen tijdelijk onbereikbaar. Het probleem zat hem in een defecte fibermodule welke zo snel mogelijk is vervangen door een nieuw exemplaar.

Helaas stonden wij in deze situatie machteloos aangezien wij aangewezen zijn op onze netwerk leverancier aldus Grafix. Uiteraard zullen wij wanneer we meer informatie ontvangen van Grafix, deze vrijgeven via onze website.

We hopen op uw begrip. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben horen wij deze graag.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 3-3-2007

Afgerond: Verhuizing servers

Helaas zijn wij door de prijsstijging van Proxio.NET genoodzaakt te verhuizen naar een andere provider. Uiteraard was dit niet in de planning echter is de prijsstijging dusdanig hoog dat het gewoonweg niet mogelijk is om te blijven.

Momenteel zijn wij aan het zoeken naar een goede nieuwe lokatie waar wij wel zeker kunnen zijn voor continuiteit waar het bij Proxio.NET momenteel dus aan ontbreekt. We zijn al bij meerdere Datacenters wezen kijken om een idee te krijgen over de mogelijkheden. Aangezien de prijsstijging per 01-03-2007 zal plaatsvinden zijn wij momenteel al druk bezig met de voorbereidingen. Overigens zullen wij dan wel overgaan tot een volledig eigen rack.

Indien er meer bekend is over onze nieuwe bestemming zullen wij u hier uiteraard over op de hoogte houden. Uiteraard waren wij niet van plan om te verhuizen, maar aangezien de prijsstijging dermate hoog was zijn wij tot dit besluit gekomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.


- Update (02-02-2007)
Onze beslissing is gemaakt. Eind deze maand zullen wij met al onze servers verhuizen naar het datacenter We-Dare te Rotterdam. In dit datacenter zullen wij gebruik maken van het Grafix netwerk, binnenkort zullen wij de informatie over dit datacenter en netwerk op onze website publiceren.

In dit datacenter zullen wij de beschikking krijgen over een volledige eigen rack. Op 17 en 18 februari zullen wij dit rack aanleggen om zo een week later de verhuizing soepel te laten verlopen.

Deze verhuizing zal zoals voorheen gezegd ip-wijzigingen met zich meebrengen, hierover zult u een dezere dagen bericht krijgen.


- Update (03-02-2007)
Zojuist hebben wij de configuratie van onze secundaire dns-server afgerond. Indien u domeinnamen in eigen beheer heeft, vragen wij u de tweede of vierde nameserver te wijzigen naar 1 van de onderstaand gegevens:

Indien ns2.ek-hosting.net:
ns2.ek-hosting.net - 84.244.174.70

Indien ns4.ek-hosting.net:
ns4.ek-hosting.net - 84.244.174.70

Uiteraard hoeven diegene die hun domeinnamen bij ons hebben aangevraagd dit niet door te geven of te wijzigen. Dit zullen wij voor u regelen. Diegene die bij ons reseller, colocatie of een dedicated server afnemen zullen persoonlijk een e-mail krijgen met verdere informatie.


- Update (03-02-2007)
De specificaties van het toekomstige netwerk zijn bekend. Deze kunt u vinden op [url=http://www.ek-hosting.nl/algemeen.php?sub=netwerk]deze pagina[/url].


- Update (18-02-2007)
Vandaag hebben we het nieuwe rack te We Dare (Rotterdam) mogen betreden en hebben wij deze ingericht.

Om uw ping te bekijken of indien u een traceroute wilt uitvoeren, kunt u het ip-adres 84.243.254.1 gebruiken. Ook hebben wij fotos gemaakt welke u hier kunt bekijken.

We zijn momenteel nog bezig met de laatste voorbereidingen om de verhuizing welke geplanned staat in de nacht van 23 op 24 februari zo goed mogelijk te laten verlopen.


- Update (24-02-2007)
De verhuizing is met succes voltooid en alle servers draaien weer in het nieuwe datacenter. De eerste sites waren binnen 2 uur weer bereikbaar en binnen 3 uur waren ook de gameservers weer bespeelbaar.

We hebben een aantal fotos van de verhuizing gemaakt welke te vinden zijn op http://fotos.ek-hosting.nl/.

Mocht uw website of gameserver toch nog niet bereikbaar zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 30-1-2007

iDeal

Vanaf vandaag is het mogelijk om via het iDeal betaalsysteem te betalen. Dit maakt betalen een stuk gemakkelijker en sneller. Bestellingen zullen doormiddel van deze betaalwijze ook sneller verwerkt worden. U kunt bij het bestellen van uw producten iDeal selecteren, de kosten van deze actie bedragen € 1,- per transactie. Deze betaalwijze is mogelijk voor ABN Amro, Postbank en Rabobank, ook zal binnenkort SNS-Bank hieraan worden toegevoegd.

Deze transacties worden verwerkt via Mollie B.V. Hierdoor zult u bij de transactie ook deze naam zien i.p.v. EK-Hosting. Dit komt doordat de SNS-Bank iDeal nog niet volledig ondersteund voor ondernemers. Uiteraard zullen wij hier naar overstappen wanneer de SNS-Bank dit wel doet.

Verder hebben wij ook het e.e.a. gewijzigd aan het klantenpaneel, mocht u een fout opmerken vragen wij u vriendelijk deze te rapporteren aan [email protected][.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 9-1-2007

Pagina: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >

Nieuwsberichten

Facebook Twitter LinkedIn RSS