Login my.ek-hosting.nl

Nieuws

Opgelost: Storing switch

Vanavond hebben wij enige downtime ondervonden door een vastgelopen switch. Deze switch is hoogstwaarnschijnlijk vastgelopen door een DDOS aanval gericht op een van onze servers.

Doordat onze netwerkbeheerder snel ter plaatse was heeft deze de switch opnieuw opgestart waarna alles weer werkte.

Momenteel zijn wij nog bezig de exacte oorzaak te achterhalen en aan het kijken hoe wij deze in de toekomst kunnen voorkomen. Onze excuses voor dit ongemak.

Reacties (2) - Geplaatst door E.S. Kosters op 15-11-2007

Call of Duty 4

Vanaf vandaag kunt u bij ons uw Call of Duty 4 gameserver reserveren.

Helaas zijn de Linux bestanden nog niet uitgegeven, desondanks kunt u nu bij EK-Hosting uw gameserver reserveren. Wanneer de bestanden worden gereleased zullen wij uw gameserver binnen 12 uur online zetten.

U heeft uw eigen Call of Duty 4 gameserver al vanaf slechts EUR 10,00 per maand!

Update: Vanaf heden kunnen wij Call of Duty 4 leveren!

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 14-11-2007

Afgerond: Netwerk onderhoud

Doordat de huidige router van het Grafix netwerk de capaciteit niet meer aankan zal Grafix in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 oktober de core-router vervangen voor een zwaarder exemplaar. Hierdoor zullen problemen met de verbinding opgelost worden en zal de continuiteit gewaarborgd blijven.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de vroege ochtend van vrijdag 19 oktober om 02:00 uur. Tijdens deze werkzaamheden zal Grafix een nieuwe Juniper core-router plaatsen welke het werk opzich zal nemen.

Tijdens deze werkzaamheden zal de netwerk verbinding maximaal enkele minuten verbroken worden. Hopende u bij deze voldoende te hebben ge´┐Żnformeerd.

Update: De werkzaamheden zijn met succes uitgevoerd.

Reacties (3) - Geplaatst door E.S. Kosters op 14-10-2007

Afgerond: Onderhoud webserver 1

Door problemen met het geheugen in webserver 1 hebben wij vanavond spoedonderhoud doorgevoerd. Wij hebben het geheugen vervangen door 2 gloednieuwe 1GB modules.

Deze vervanging was nodig om de continu´┐Żteit te waarborgen. De downtime was slechts enkele minuten, onze excuses voor dit ongemak.

Update: Tevens hebben we de backupserver geupgrade met een nieuwe 500GB grootte hardeschijf. Op deze manier kunnen we nog meer backups opslaan om eventueel verlies zo min mogelijk te houden.

Reacties (1) - Geplaatst door E.S. Kosters op 28-9-2007

Afgerond: MySQL Update

Dankzij de aankomende update van PHP hebben wij in de nacht van 29 op 30 augustus 2007 reeds MySQL geupdate naar de nieuwste versie 5.0.45 op onze webservers.

Eveneens hebben wij phpMyAdmin geupdate naar versie 2.10.3.

Update: Wegens problemen met MySQL versie 5.0.45 hebben wij de MySQL gedowngrade naar versie 4.1.22. Dit is nog steeds een verbeterde versie ten opzichte van onze oude (versie 4.1.21).

Update: Naar lang werken is het eindelijk gelukt alles naar behoren te krijgen. De MySQL is uiteindelijk toch geupdate naar versie 5.0.45. Alles zou nu weer correct moeten functioneren.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 30-8-2007

Afgerond: PHP Update

Binnen enkel weken zullen wij onze webhosting servers updaten naar PHP versie 5. Dit omdat aan het eind van dit jaar PHP versie 4 niet meer ondersteund wordt door de makers van PHP.

Deze update zal voor velen geen gevolg hebben, echter het kan zijn dat uw script niet compatible is met PHP versie 5. Wanneer u hier problemen mee heeft of wilt u gebruik blijven maken van PHP versie 4, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

Update
De datum is bekend, we zullen in de nacht van 8 op 9 september 2007 onze webservers gaan updaten naar PHP versie 5.

Update
Zojuist hebben wij de update van PHP op onze servers afgerond. De update is met succes en zonder enige problemen verlopen.

Onze servers draaien momenteel de meest recente en stabiele versie van PHP (versie 5.2.4).

Reacties (2) - Geplaatst door E.S. Kosters op 15-8-2007

Opgelost: Vertraagde e-mail

Door een fout in het configuratie bestand van onze mailserver op webserver 2 heeft de mail enige vertraging opgelopen.

Er is echter niets verloren gegaan, aangezien onze secundaire mailserver zijn werk heeft gedaan. De e-mails zullen nu weer binnen moeten komen.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dit graag.

Reacties (2) - Geplaatst door E.S. Kosters op 10-8-2007

DNS aanpassing

Vandaag hebben wij onze nieuwe secundaire dns server opgezet en klaar voor gebruik gemaakt. De nieuwe opzet ziet er als volgt uit:

- Webserver #1
ns1.ek-hosting.net - 84.243.254.130
ns2.ek-hosting.net - 84.244.174.70

- Webserver #2
ns3.ek-hosting.net - 84.243.254.132
ns2.ek-hosting.net - 84.244.174.70

Houdt er dus rekening mee dat u bij het bestellen van een domeinnaam als tweede nameserver het ip-adres 84.244.174.70 gebruikt ipv 83.149.96.241. Resellers met eigen nameservers zijn ook aangepast zover dit mogelijk was. De overigen zullen wij persoonlijk contacteren en bijstaan om dit in goede banen te leiden.

Deze wijziging zal geen downtime tot gevolg hebben, het is immers onze secundaire DNS. In de toekomst zullen wij nog enkele aanpassingen hieraan maken. Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reacties (2) - Geplaatst door E.S. Kosters op 28-5-2007

Providers sluiten poort 25

Veel providers (o.a. Planet, HetNet en KPN) hebben internetverkeer via poort 25 voor hun klanten onmogelijk gemaakt. Naast de al jaren bestaande verplichting om uitgaand mailverkeer via de servers van de betreffende providers te laten lopen, is nu ook inkomend verkeer geblokkeerd.

Om toch nog e-mails te kunnen versturen via onze servers dient u uw SMTP poort aan te passen. Standaard staat deze ingesteld op 25 welke dus geblokkeerd wordt door uw provider. Wanneer dit het geval is kunt u poort 587 gebruiken, deze hebben wij namelijk als secundaire poort ingesteld op onze servers.

Mocht u voor alsnog problemen hebben met het verbinden, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 19-4-2007

Opgelost: Storing We Dare

Door een tot op heden onverklaarbare stroom uitval op etage 7 in We Dare, waren onze servers twee keer voor korte tijd niet beschikbaar. Op enkele servers na was alles binnen enkele minuten weer online op de noodvoorzieningen. Echter met het overswitchen naar de normale stroomfeed was er nogmaals een korte onderbreking.

Momenteel is alles weer online op een paar servers na. Momenteel is een medewerker van ons aanwezig om ook deze servers weer online te zetten.

Wanneer wij meer weten over de oorzaak van deze stroomuitval zullen wij dit laten weten. Onze excuses voor enig ongemak.

Update: Alles is weer actief.

Reacties (0) - Geplaatst door E.S. Kosters op 3-3-2007

Pagina: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >

Nieuwsberichten

Facebook Twitter LinkedIn RSS